6/22/2009

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA COMIC SPEECH

Ahogy írtam, a Múzeumok Éjszakáját Debrecenben töltöttem. A rövidke beszámoló az MKA hivatalos oldalán található, Tikos Péter tollából, ööö klaviatúrájából.
Született pár érdekes Comic Speech, ezek hamarosan nyilvánosságra kerülnek majd.
Az érdekessége a Joe Fritz Band CS-nek, hogy amikor megrajzoltam, fogalmam sem volt, hogy ez a formáció neve. Nem is terveztem megmutatni a srácoknak, csak amolyan kis bemelegítésnek szántam. Aztán maga Joe Fritz arra ólálkodott, és a lapok közt kiszúrta a képregényt, és megkérdezte mit csinálunk, és mi az. Ekkor elmeséltem neki, hogy jaaa, ezt csak úgy rajzoltam róluk.

Szerettek volna kópiát, de ekkor még a buborékok üresek voltak, hiszen mit is írhattam volna? a nagybőgőhöz bummbubumm ??? Ekkor jött a helyzetfelismerés, ( akkor CS az igazi CS, ha többen rajzolják ) gyorsan vonalak húztam a buborékokba, és megkértem őket, írjanak oda részleteket a kottából. Így egészült ki a Fritz Joe Band, és ezzel egy interkulturális CS-vel ajándékoztuk meg az utókort. Amikor aláírtam jött a slussz poén, akkor derült ki számomra, hogy mi is a banda neve, és mutatkoztunk be egymásnak, szóval kiderült ez még ha távoli is, de családi képregény lett.
Ezek az apró dolgok, amik megfűszerezik egy képregényrajzoló napját.
Végül halljunk egy kis muzsikát a szerzőtársaktól...

4 megjegyzés:

  1. jaja, egyetértek Arcszőrrel. bászettül bejön ez a rajz, te Fritz gyerek! imádom az ilyen jazzes cuccokat

    VálaszTörlés
  2. jóvagy tesa, maj megindulnak a kommentek hardkórul, amúgy is mégcsak fél órája van számlálód és máris 11 olvasó volt. Mire ezt olvasod lesz vagy ötven is, késöbb mehg mikor visszaolvasod 10 000.

    VálaszTörlés
  3. Ez, eddigi életem legjobb zenész+”szerszámja” comic –ja, speech –e!
    Meg ne álljon, Fritz mester!

    VálaszTörlés