5/26/2009

ANIMÁCIÓS FILMEK I. - AlsógörönygösKis műfaji áthallás. A képregény számomra kicsit kimerevitett animációs film, izgat hol találkozik a kettő, hol válik szét.
Az első számítógépes animációs filmjeim közé tartozik eme kis opusz, amit egy pályázatra készítettünk, még 2002 magasságában - 2. rajz.film.hu verseny - ahol második helyezést értünk el.
Alapvetően flash-re terveztük, de a legtöbb alkatrész papíron, ceruzával készült el, klasszikus stiftelt papírra, ahogy azt kell, mármint nagykönyv ügyileg. Színezés Poposopban :) khmm, szóval nem éppen a leg optimálisabban használtuk ki a lehetőségeket...
Igazi csapatmunka volt, de a hivatalos verzió szerint
rendezte, animátor: Nádas Tibor ,
figuraterv, rajzok, színek, animáció, kulcs-fázis : Fritz Zoltán .
Előre kellett volna venni udvariasságból a csapat beugró, és egyetlen lány tagját
Székács Adrit, aki az animációban, előkészítésben sokat segített, de a rendezéssel szoktuk kezdeni a bemutatást .... ( gondolom majd jönnek a postok .... :)
A másik fontos dolog, a zene: KONDÁS KARESZ : FELSZALADT A NYÚL A FÁRA c. száma, ami az egyik kedvenc gyerekkori rongyosra mmmvvuuuuááá hanggal meg- megnyúló kazettán van rajta. A mestert ezúton is üdvözlöm, aki tud róla valamit, él-e hal-e, kérem jelezzen, mert sajnos semmit sem tudok róla, csak a kazetta van, ami megörökítette.
Ejjjj de sokat rajzolgattunk, meg legóztunk rá unokaöcsémmel ..., boldog gyermekkor...
A filmből sorozatot terveztünk, készültek scriptek, amibe még Kőhalmi Zoli is besegített ötletekkel, akkor még a BME padját koptatta ... :-)

tuti Csacsó kommentelni fog :-)

1 megjegyzés:

 1. He-he, még mindig jó! ;)
  Több legendárium is köthető ezen alkotáshoz :D
  Ja, Fritz mester viccőlni mert a vidékiekkel, persze alattomosan és direkt, ő sem fővárosi születésű :D

  Észrevettem az (I.) jelzést, várom a továbbiakat, főleg amiket rejteget a nagyvilág elől ;)
  Csekkoltam is a feltöltéseket. A „HARE…” volt nekem újdonság –végül is csak 2 éve van fent :)
  Hajrá-hajrá!

  VálaszTörlés